Podzimní tvoření 2019 Šiškohrátky
Recepty z naší ochutnávky
Švédská rybí pomazánka s grahamovou večkou Ledeko
200 g čerstvého smetanového sýra (lučina), možno nahradit i tvarohem 150 g rybího masa (pečná treska, losos)
2 lžíce smetany
kopr (čerstvý nebo zamražený, ne sterilovaný) sůl
Všechny ingredience smícháme a necháme v lednici odležet (chutě se propojí). Mažeme na pečivo a dozdobíme připravenou zeleninou
Olomoucká pomazánka s ředkvičkami
1 balíček olomouckých tvarůžků
1 svazek ředkviček pomazánkové máslo
Tvarůžky nakrájíme na jemno a ředkvičky nastrouháme.
Smícháme s pomazánkovým máslem a necháme v lednici odležet (chutě se propojí). Mažeme na pečivo a dozdobíme plátky ředkvičky, nebo libovolnou zeleninou
Smetanový pohár s bulgurem a ovocem
250 g bulguru
250 g zakysané smetany
180 g tvarohu
25 g kokosu
1 ks vanilkový cukr
med dle chuti
ovoce ( čerstvé nebo kompotované)
Bulgur uvaříme dle návodu a necháme vychladnout.
Zakysanou smetanu, tvaroh, vanilkový cukr a kokos smícháme a dle potřeby dochutíme medem. Vmícháme do bulguru a v miskách zdobíme čerstvým sezonním , nebo kompotovaným ovocem.
Pečená cizrna (zdravé mlsání k televizi)
sterilovaná cizrna
olej
koření (grilovací s medvědím česnekem, nebo dle chuti)
Cizrnu necháme okapat. Na plech dáme pečící papír, nasypeme cizrnu přidáme koření a trošku oleje . Pečeme na 180 ̊ asi 15 minut, tím získá cizrna mírně slanou chuť.
Je výborná jako vložka do polévek, salátů a nebo jen tak na mlsání místo chipsů.